26.04.2012

KOCAELİ İL ÖZEL İDARE GEBZE İLÇE TARIM MÜDÜRLÜĞÜ KATKILARIYLA, ARILI KOLONİ DESTEĞİNİ ALDIK




"Avrupa Birliği, istihdam dan, tarım a, sulamadan, hayvancılığa, kalkınmadan, küçük işletmelerin kapasite artırımına her alanda destek veriyor."

2007 den 2013 yılına kadar avrupa birliği fonları var, alt linten bakılabir.

http://www.avrupabirligihibefonu.com/

Mesele bu sistemi bilmek, projeler hazırlayıp, gerekli parayı fondanlardan projelerinize aktarmakta yatıyor. Ülkemize gelip kullanılmadan geri idae edilen dünya kadar para var.

Başta Kocaeli İl Özel idare'ye, Gebze İlçe tarım Müdürümüz ve ekibine, bu işte katkılarını esirgemeyen, İl genel meclis üyemiz Kadir Gürkan beye teşekür ediyoruz.

Geçtiğimiz yıl aynı proje kapsamında Gebze de 100 kovan dağıtılamamıştı, talep yoktu.

Bu sene Gebze ve diğer ilçelerde çok aşırı arı ölümleri neticesinde, talepler çok yüksekti.

Kocaeli geneline 3000 adet arılı koloni dağıtıldı. Gebze'mize düşen sayı ise 300 arılı koloni. Talep fazla arı kaybı fazla olunca, 20 koloni yazılanların bir çoğuna 10 koloni verildi, bir çok arıcının bir tane bile arılı kovanı kalmamış. Bu işte emeği geçenlere teşekür ediyorum.

Bize Sabah saat 8 de kurban pazarına gelmemiz söylendi, biz erkenden toplanma yerindeyiz. Arılar 9:30 gibi geldi.



Geçen sene aynı kişi Kocaeli ye arılı kovan vermişti. Körük yakıldı, bazı kovanlarda kaçak var.




Gebze İlçe Tarım da görevli Orhan Çalışkan hocamız.



Gebze İlçe Tarıda yeni göreve başlamış zıraat mühendisi, Şener Ok.







Listeye göre sırası gelen teslimat fişine imzasını atıp, arısını alan gidiyor.



Gebze Bal üreticileri birlik başkanı Kadir Gürkan bey, dağıtımı yakından izliyor.




Dağıtım sürerken,Gebze İlçe Tarım Müdürümüz, Vedat Şensoy da geldiler.



İnsanlarla uğraşmak zor, Vedat bey ilçe tarım müdürümüz, ilçemizde ve köylerimizdeki sorunlarla uğraşıyor, biz ilçe olmamıza rağmen bir çok vilayetin bir kaç misli nufusa sahip bir ilçeyiz. Nufus fazla il degilsiniz, ilçeye görede kadro az olunca skıntıda büyük oluyor, kendisine başarılar diliyoruz.






Arılarını alanların bir kısmı gitti, geri kalanlarımız hatıra fotosu çekiniyoruz.







Hasan Aydın, 51 kovanla kışa girip, bir kovanla bahara çıkan arıcımız.





Bahara çıkan arısı ise çok enterasan. Geçen sene bir kovanı 8. oğulu vermiş. Diyorki gözümle gördüm, kibrit kutusu kadar, bir dala kondu, orada bir kaç gün durdu, başka ağaga kondu, gittiği yerlerde minicik petekler örüyormuş.





En son bir çalıya konmuş, çalının altındada bir hurda kovan, çalıdan minik oğul, hurda kovana taşınmış.





Tabi bu minik oğul arıdan bile sayılmıyor, normal şartlarda 50 kovanla kışa girip 50 tanesi sönüyor, bu 51. kovan hayatta kalıp bahara çıkmış ve Hasan abi diyorki aklım hala almıyor.





10 Kovanda Hasan Aydına düştü, arıların gücü 7-8 çıta yavrulu, bir çok kişi bu sene arıları bölüp, sönen kovanların ballı ve örülmüş peteklerini zayi etmemek için çırpınıyor.





Arı yoksa ballı ve polenli petekleriniz eninde sonunda mafolurlar.








İlhami abi ve benim arıları ormana götürdük. Bu arı yerleşim yerine girdimi başınıza iş açar. Zaman içinde ıslah yapılacak, en iyi ıslah başta arıyı bölmektir, arı zayıfladımı, saldırısı azalır, ikinci kademe ise ana arıları degiştirmek gerekiyor. Madenler burada yatıyor, işlemeye başlayacağız::)))

12 yorum:

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Sayın Bakanım.

Hayırlı uğurlu olsun.Bizim Başkanda bu bloğu okuyormudur acaba...

SLM ve Muhabbetle...

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Slmlr, Yusuf.
Sağolun, inşallah hakkımızda hayırlı olur.
Sizin başkanınız mutlaka bir şekilde okuyacaktır diye düşünüyorum, hele sen bu yorumu yazdıktan sonra birileri kesin bunu kendisine ileteceklerdir.
Ben hatırlarsanız, arıbakanı.com/forum, arıcılık bilgi paylaşım forumunda bu konuya dikkat çekmek için konu açtım ve kimse ilgilenmedi.Konu başlaığı arıcılık kredisi idi sanırım.

Bu konularda gayretli ve işi ve bürokrasiyi bilenkişilere çok ihtiyacımız var.
Aynı projeyi, Beykoz ilçe tarım yaptı, Beykoz İlçe müdürümüz ve Bahri bey çok uğraşarak bunu gerçekleştirdiler.

İstanbul İl Özel İdarenin bütçesini düşünemiyorum, o kadar çok bütçesi var. Bir ara Kadir Gürkan beyle bu konuyu görüşmüştük, bizim İlin bütçesi en az 50 kat düşüktür belkide daha fazla. İstanbul il özel idare elindeki parayı harcayacak yer bulamıyor diye biliyorum, köylere bile oyun parları ve aletleri yaptılar. Buradaki paraları başka yönlere aktaracak kişilere acayip ihtiyaç var. Yoksa bu paraları Avrupaya zaten iade ediyoruz::((
Para geliyor, kullanılacak kaynak yok diye geri gidiyor.
Bizim porjede kullanılmayan bir kanaktaki para buraya aktarılmış diye duydum, siz bir proje için para ayırıyorsunuz, fakat proje faaliyete geçmiyor, ödenekte orada bekliyor, onu iptal edip faal alana çekebiliyorsunuz.
Ne desek boş, çalışkan insanlara ihtiyaç varrrrrrr, makam ve mevkisi ne olursa olsun çalışsınnnnnnn yeter.
Sağlıcakla kal.

Unknown dedi ki...

Abi yeni arıların hayırlı uğurlu olsun,avrupa birliği bize niye böyle arılı kovan dağıtmıyor acaba.

Selamlar.

muhteşem turunç dedi ki...

Geçenlerde bir arabada şöyle bir yazı vardı "bıdı bıdı yok" ne o uzakdan kovan fotoğrafları ile haber yapmaya başladın:) Üzüldüğüm nokta Enesi korkak alıştıracan:/) hayırlı olurlar inşallah. Sağlıcakla kal abi.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Mehmet sağolasın, Avrupaya sormak lazım size niye teşvikte bulunmuyor da bize para yolluyor veya yolladıkları paralar karşılığında neler kaybediyoruz da denilebilir.

Muhteşem abi arının yanına gitmene gerek yok, arıları indirdik, açma işi İlhami abinin di. Ayakta çizme, kafaya maskeden önce bir fes, üstüne maske, elde kalın eldiven, ben ormanın içinden video çekiyordum, ayaklarım yanmaya başladı,ellerimden soktular, ve acilen oradan ayrıldık::))
Enes işini karıştırma, yeterince iğne yedi zaten::))
Sağlıcakla kalın.

miriliburak dedi ki...

Abi maşallah bu sene arıcılık konusunda epey hareketli başladın İnşallah sonucu da bereketli olur.

Bahsettiğin krediler için dediğin gibi becerikli zeki önderlere ihtiyaç var yatmaya alıştıktan sonra bu işler herkese zor gelir vesselam.

Yeni arıların bereketli olsun ...

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Fatih ben her sene arıcılığa hareketli başlarım::))
Blok arşivimizi ziyaret edebilirsiniz::))
Bu sene diğer senelere oranla çok yatırım yapıyorum,Enes emin bu yıl istediğim gibi olsun, ticari ana arı için alt yapı bu yıl hazır edilmiş oluyor. Her şey Enes Emin de bitiyor, inşallah başaracak.
Çünkü yapmış oldugumuz ruşetler ana arı çiftleştirme kutusuna dönüşebiliyor.


Fatih sadece arıcılıkta degil, her konuda becerikli ve işi bilen önderlere ihtiyacımız var.
Bu işte bizim Gebze BalÜretiileri birlik başkanımız Kadir Gükan abinin büyük katkı ve çabaları var, sadece bize degil, Kocaeli ve ilçelerinede faydalı olmuştur. Bu çalışmaları görenlerede Kadir Gürkan, başkanımızı örnek alacaklardır diye düşünüyorum.
Sağlıcakla kal.

SERDAR ÖZHAN dedi ki...

Ali abi yeni arıların hayırlı olsun,böyle imkanları değerlendirmek lazım ama işi bilen önderlerin olması lazım tabiki,inşallah bu arı dağıtımı diğer birliklerinde faaliyete geçmesini sağlar,sağlıcakla kal abi.

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Ali bey yeni arıların hayırlı olsun.Saglıcakla kalın.

Unknown dedi ki...

Ali abi selamlar yeni arılarınız hayırlı uğurlu olsun.Bu sene ne çok arı telef edenler var.Bazı arıcılar için kötü bir sezon geçti bende içinde)))

Uğur SEZER dedi ki...

Abi çok güzel bir şey gerçekleşmiş yapanı ve yapmaya teşvike denleri tebrk ediyorum hayırlı olsun diyorum..

Bende şimdi Bursa Tarım Bakanlığına bir iletişim formuyla durumu ilettim ve aynısının burada da yapılıp yapılamayacağını sordum..Senin blog adresini ve verdiğin avrupa birliği linkinide kullandım mesajında mahsuru yoktur umarım..Bakalım belki bizede bir destekleme çıkar :)

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Vecdi abi sağolasın.

Emrah arı kaybı Ülke çapında çok büyük,bazıları tam kaç koloni kaybetti söylemiyor. Benim tanıştığım bazı kişiler var çogunda kayıp %100 olmuş.

Uğur, bu iş bakanlıkla alakalı değil. Bu para tüm valiliklere gönderiliyor, Özel idare dediğimiz yer Valiliğin bir parçası, yani hizmeti planlayıp sunan yer. Tüm Valiliklere bu tür para gidiyor, Özel idarede komisyonlarında ne gibi ihtiyaç var ise paralar o kanallara aktarılıyor. Bizim şansımız ise içimizden birisinin il genel mecliste arıcı olması ve bazı kullanılmayan kaynakların bu yöne kaydırılmasıyla alakalı. Bazen bu tür paralar eğitime gittiğini biliyorumi acil okul yapımlarına filan. Verdiğim linkte zaten her şey açık, sen proje yap ve karşı tarafı ikna et, %50 sini karşılanıyor, %50 sinide sen karşılamalısın.
Sağlıcakla kalın.