31.03.2012

GEBZE BAL ÜRETİCİ BİRLİĞİ GENEL KURULU YAPILDI

31 Mart 2012 cumartesi günü, Gebze Bal Üretici Birliğinin genel kurulu vardı. başkanımız Kadir Gürkan beyin faaliyet ve yapılacak işlerle ilgili konuşmasıyla kurul başladı. Soru ve istekleriniz bölümünde gene bal dolum tesisi gündeme geldi. Arkadaşlarıma teşekür ediyorum, gelerek çoğunluğun sağlanmasını sağladılar. Bizden sonra sebze yetiştiricilerinin genel kurulu vardı, çoğunluk sağlanamadığı için haftaya ertelendi.

Bunca iş arasına birde genel kurul sıkıştırmış olduk, hayırlı olsun.


Tüm arıcılarımız da kayıplar var. Bazı arkadaşların hiç arısı kalmamış, acayip üzülüyorsunuz.


Çoktan beri bir araya gelemiyorduk, acayip tartışmalar vardı.


Soldaki Hasan abi, 51 kovanla kışa girmiş, bir kovanı kalmış, hala arıcılık ile ilgili görüşler teklifler sunuyordu, dedim abi senin görüşlerin iflas etti niye hala yaptıklarında ısrar ediyorsun ki. Sağdaki abimizin ise bir tane bile arısı kalmamış yana yana arı arıyor. Bir çok kişi arı kayıplarını saklıyordu, bu kadar kişi bir araya gelince ve sonuçları duyunca ülkemizde ne kayıplar olduğunu ve boyutunun çok yüksek olduğunu anladım.


Osman abi ise bu yıl acayip oldu diye konuşmaya başladı. Bayağı bir arı kaybetmiş ve kalan arılarına takviye için arı arıyor. Kalan arıların çoğu bir çıta civarındaymış ve bir yerlerden arı alıp, hem yavru hem arı takviyesi yapmayı düşünüyor. Çok eski arıcı ve arılarına da çok iyi bakardı, kışın verdiğim kek arılarımı kırdı dedi. Osman abinin geçmişte bana çok iyilikleri olmuştur, bizim eski hacı abi ile de akrabalar.


Ali Bal.


Sayim abi ve İlhami abi aynı köyden. İlhami abi çalışıyordu işten izin alıp kurula katıldı.


Kurul bitti alınan kararların imzalanması ve herkesin işinin başına koşma zamanı.


İmzayı atan gitti.


En son biz kaldık, Kadir bey, Muğla'dan bir kaç yeri arıyıp arı var mı? varsa fiyat nedir diye Osman abiye bilgi aldı. Osman abi beklemeye hiç tahammülü yok,acil diyor başka bir şey demiyordu. Durumlar felaket, Allah herkese kolaylık versin.


Hafta içi köylerde işim vardı. Dönüşte bir sera içindekiler dikkatimi çekti, bir baktım marul.


Daha önce Almanya'da görüyorduk, demek ki buralara kadar tohumları rüzgar uçurup getirmiş::))


Mutlu marul resimleri::)) Mor marul, anlayacağınız marulların da ekosunu bozmuşlar.


Genel kuruldan sonra o kadar iş var ki birisini seçmeliyim, Cemil ustanın atölyeyi seçtim. Bazen kendime kızıyorum, yav bu kadar işi bu kadar aceleye niye getiriyorsun. İlk etap 150 ruşetin 40 tanesi bitti sayılır boyalarını da yaptım. Beyaz tam kapatmıyordu, boyacıya gidip bu boyayı maviye çevirelim açık bişi olsun dedim, bir renk seçtim, oda deniz mavi siymiş. İrfan usta hiç çalışmayıp, resim çekilirken araya giriyor, bir gün ful çalıştıracağım, beleşe resim çekinmek yok.


Biz çalışırken Dr.İsmail Demir abi arıcılık eğitimine geldi, geçen sene hep gelecekti, bakalım bu sene ne kadar devamsızlık yapacak göreceğiz. Böyle arıcılık öğrenilmez ki, hep arazi::))


Günün sonunda genede iyi iş çıkardığımızı gördüm. Bu posta bir bitsin, geriden gelecek postayı 50 yap, bir 50 daha yapacağım.


Enes Şimdilik iyi gidiyor bakalım, bu sene arıcılığımı devralırsa, bende acayip gezip, birde hobi işleriyle uğraşırım diye düşünürüm, inşallah düşündüklerim olur, şimdiye kadar oldular çünkü::)))

7 yorum:

yüksel özsoy dedi ki...

Kurulunuz hayırlı olsun abi. Zaiyatlar üzücü gerçekten. Ee onlarda inverti keşfederler inşaallah. Şükür bize inverti gösteren sizler varsınz ve çagın nimeti interneti kullanıyoruzda sıze ulaşıp ögreniyoruz abi. Tabi birde bunun laf anlamaz takımıda var. Konusu deyil ama abi foruma bu ismimle kayıt oldum ama hala onaylanmadı üyeligim. -Dört koldan bilgi kaynaklarına baglanmaktır arzumuz, Kullanmadm bu isimden başka rumuz:)

ALİ ŞEKERLİ dedi ki...

Selam Sevgili dostum!
Mutlu tavuklar, mutlu marullar, mutlu arıcılar vs. vs. ...

Mutlu, mutlu, mutlu galiba mutlu olmayanlarda var...

Anladın sen kimi dediğimi:)

Selametle kal.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Yüksel kayıplar gerçekten üzücü, aklıma marmara depremi geldi, akşam zengin yatanların gece yarısı bir çogu canını dahi kaybetmişti. Bu sene arıcıların büyük bölümü böyle bir felaketle karşı karşıya, bereket canları sağ gerisi hallolur.

Ali abi çok şükür, Allah kimsenin mutluluğunu bozmasın.
Olayı birde tersten düşün,bahsettiğin kişilerin başına gelen bizim başımıza gelseydi, def çalıp oynarlardı, çünkü geçmişte en ufak şeylere bayram yaptılar.
Mutlu olabilmek için kendilerini gizleyip başkaların başına gelecek musibetler beklemenin sonu bu olsa gerek.
Peygamberimiz beddua etmeyin, eğer beddua ederseniz, karşınızdaki kişi bunu hak etmemiş ise bu beddua size döner, der. Bizim hakkımızda iyi düşünmeyenlerde olaya birde bu pencereden baksın, biz işimize bakıyoruz. Birde ölen arılara bakıyorsun, öve öve bitirilemeyen, arılar, yerli eko tip, dağ güzelleri, ova çirkini, bu arılar hani her koşulda yaşamasını bilirdi, ölenler karniol arısı olaydı?
Boş ver abi, olan ülke arıcılığına oldu.
Sağlıcakla kalın.

muhteşem turunç dedi ki...

Abi kurulunuz hayırlı olur inşallah. Kayıplara üzüldüm ama sana güldüm:/) meğer sen ne dertliymişin ba:) kafana taktığın adamları topla bir saç tokası ederlermi acaba, hadi ettiler de sen erkek adamsın tokamı takacan bu satten sonra:/)

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Ali bey genel kurulunuz renkli geçmiş.Arı sönmelerinin boyutu henüz belli değil.Henüz içerde kışlayan arılar ne alemde bilinmiyor.Saglıcakla kalın.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Muhteşem abi sağolasın da bana niye gülüyorsunki::))
İşten başka derdim yok çok şükür. Kafama takmıyorum, adamlara yol gösteriyorum, yoksa helak olacaklar, o zaman kimle uğraşacaksın dimi::))
Kervan yürürken bişiler lazım, beya sen anladın onu....

Vecdi abi sağolasın kurulu atlattık. Abi %60 filan kayıplardan bahsediliyordu, kalan arılarda anladığım kadarıyla arı olmaktan çıkmış. Oran acayip yüksek çıkacak.
Sağlıcakla kalın.

Hasan ALPEREN dedi ki...

Ali hocam genel kurulunuz hayırlı olsun.Arı kayıpları üzücü ve yurdun hemen her yerinde var gibi görünüyor. Allah her şeyin hayırlısını versin.