29.10.2008

CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

Belkide öğrencilik yıllarımdan beri ilk Cumhuriyet bayramı zor geldi.Sabah erkenden kalktık,bazı malzemeler bir gece öncesi köylerden geldi.Sabah ayarladığımız traktöre malzemeleri yüklerken benim bal süzmeyi ve yeni hacı torunu alınarak ziraat odasının önünde hazırlıklara devam ettik.

Ziraat odasının önünden dört traktörle giçit törenine katıldık.Biz arıcılarda çiftçiyiz ve tarım ürünlerini direk etkileyen milyonlarca işçimiz var çoğu kişi bilmesede

Ziraat odasının önünden dört traktörle giçit törenine katıldık.Biz arıcılarda çiftçiyiz ve tarım ürünlerini direk etkileyen milyonlarca işçimiz var çoğu kişi bilmesede.

Ziraat odasının önünden dört traktörle giçit törenine katıldık.Biz arıcılarda çiftçiyiz ve tarım ürünlerini direk etkileyen milyonlarca işçimiz var çoğu kişi bilmesede
İşin magazin boyutu fuldü.Ziraat odası başkanımız Ersan Çınar bir traktörü ben süreyim dedi.En janjanlı traktör bizde olunca.Başka traktörlerde antrenman yapıp tören başlarken bizim traktöre geldi bunu süreyim dedi.Finali biz yaptık,sıranın en sonuna geçip karanfillerde atınca kalabalık karanfil kapayım derken güvenlik güçleri zor anlar yaşadı.



Gazeteci Murat Dağdeviren hemşom aynı zamanda Kayseri li.Oda gazeteciliği bırakıp çiftçiliğe soyunanlardan.

Bizim küçük asistan çok ilgi çekti.Tören ekibinde Başta Birlik başkanımız Kadir Gürkan,bir gün öncesi köye gidip boş kovanlar getirdi.Üyelerimizden İlhami Uyar ve oğlu Gökhan Darıca dan katıldılar.Sayim Cevher yağcılar köyünden sabah Gebze'ye ulaştı.Dün akşamda benim minik asistan aklıma geldi telefon ettim Seyithan abiye olur dedi.Sabahta Seyithan abi ve torunu Yahya Aydın la ekip tamamlandı.Ama çok ilgi gördük,değişik geldik insanlarımıza


Traktörlerimizi Gebze de Faaliyet gösteren ve yıllardır bu bölgede ana bayilik yapan Karataş tarımcılık gönderdi kendilerine teşekkür ediyoruz.


Bizim magazin ekibinden kimse olmayınca rahat,rahat yemeğimi yedim,ayrıcada yemekleri götürenleri resimledim.Doktor filanda olmaması iyiye alametti::))



Tören sonu malzemeleri halledip arılarıma gittim süperler.Kocayemişler açmış arılar kocayemişe yönelip bal ve polen getiriyordu.Bir sonraki haberi arılarla yapacağım kovan açmadım bir kovana baktım ağarma vardı.Etraftan gözüme takılan bazı şeyleri görüntüledim.Eskiden bu şekilde gözlemler yapmıyorduk.Her geçen gün daha ileri gitmeye ve hatalarımı en aza indirmeye çalışıyorum.Seneye her şey daha güzel olacak bence.Çoğu kişiyle aynı kaynaklardan beslenmemize rağmen bazı çok önemli şeyleri göremiyor.Adet ten olan arıcılığı sürdürüyor.


Yukardaki yazının filmi yüklenmedi kocayemişte arı vardı.Yarına yüklerim başka habere.Bu arada kütük iyi gidiyor 14.gününde 6. dalakta sallanmaya başladı.


Not:
Arıcılık bilgi paylaşım forumu ve arıcılık bilgi merkezi.
http://www.aribakani.com/forum/




8 yorum:

Zafer ANLAYIŞLI dedi ki...

Üstad.
ilhami beyin sitesine yazdığım yorumu oku..)))

Arıcı 07 dedi ki...

Tebrikler...Bu bayramı anlamını bilen ve anlayan mutlaka kutlar,kutlamalara katılır.

yusuf şimşak dedi ki...

SLM.
Bayram konusunda hepinizin duygu ve düşüncelerine katılıyorum.
Yalnız benim bir sorunum var.Varroa mücadelesinde baytikol kullanıyordum.Lakin gözlemlediğim kadarıyla artık formik asit kullanılıyor.
Soru: senin tavsiyen ne olur,şayet sende Mehmet Yüksel gibi formik asit dersen nasıl temin ederim.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Herkesin bayramı kutlu olsun.


Yusuf kardeşim güzel gözlemliyorsun,demekki baytikol kullananlar formiğe döndüyse sen niye beklersin ki.Ayrıca şu notu unutma baytikol yasaktır.Sen onun dozunun ayarını bilemezsin,kalıntı yaptırırsın.Bazı firmalar baytikolun dozunu ayarlayıp isim değiştirerek satmaktadırlar haberin olsun.

Dün bir ilaç daha gördüm Bulgaristan dan gelmiş herkes öve öve bitiremiyor.Mobilya kaplamasına fulimetril etken maddesi emdirilmiş ve 3,6 mg diyordu.Adıda Bulgar kazığı.Lazım filan olur diye resimledim kenarda duruyor resimleri.

Ülkemizde arıcılar her işin kolayını bulurlar zaten.Sende bul ve kurtul.

Sinan dedi ki...

Merhaba Ali abi.
Bundan önceki yazılarının birinde bazı arıcıların ilaç şirketlerinin ilaçlarını kullanarak sitelerinde reklam yapmalarını olumsuz bulmuştun. Dikkat ettimde 29 Ekim cumhuriyet bayramında bir Tarım şirketi sponsor olmuş ve sitende ona teşekkür ediyorsun. Tuhaf karşıladım.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Sinancım senin Sinan olmadığın kesinde bize bir yerlerden laf sokmaya çalışıyorsun.

Oradaki olumsuz bulmamın nedenini senin gibiler anlayamadılar demekki.İlaç piyasaya yeni çıkmış daha deneme aşamasındaydı.Ruhsatının olduguda iyi oldugunu göstermez.Dumanlı ilaçlarada ruhsat vermişler,şimdi ruhsatı iptal etmeye çalışıyorlar.Bizim bazı arıcılarda olayı o kadar ileri götürdülerki sorma.Zaten varroa mücadelesinin bu sene sonunda çıkan ilacı yere göge sığdıramadılar.O ilaçı kullansada kullanmasanada zaten arılarda varro kalmamıştı.

Karşı taraf bilinçli olarak bazılarına reklam yada ilaçtan pay vermiş olabilir.Ama olayın hiç içinde olmayanlarda kullanıldılar.Benim tepkim onaydı.


Sende sponsor ol sanada teşekürlerimi iletirim kafanı yorma.Ama karşındakileri hiç bir zaman keriz yerine koymayacaksın.

Sinan dedi ki...

Hamdolsun laf sokmak gibi bir işim sadece gerektiğinde oldu(bu meselede kesinlikle değil). Ayrıca abicim ben seni izmit,e geldiğinde beni haberdar et tanışalım dedim, sessiz kaldın. Etrafında çok ikiyüzlü insan olabilir ama ben öyle değilim, merak etme tanıştığımız vakit sana nüfus cüzdanımı ibra edeceğim sinan olduğumu kanıtlayacağim.
Selametle kalınız...

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

::)))