30.08.2008

BAYILIRIM BEN BÖYLE ARICILARA::))

Başak şehirli arıcı Salih.
Geçen seneden bir espirisi vardı bizim başkanın.Biri Kadir Gürkan'a abi arıcılıkyapmaya başladık ama bal alamıyoruz demişti.Başkanda abi siz arıcılığa devam edin bal bizde var diye cevaplamıştı.Hem arıcılık yapmaya başla birde ilk yılarda bal satsaydınız bari dimi bal bizim işimiz.Aynısı bu sene başımıza geldi.Başakşehirli Salih ve Kemal ne desem iyi arıcılar işte.Ayrıca enişte kayın olurlar.İkisininde 20 şer kovanları var,bal olmamış işte olaya mudahale ettik::))Bu yazıyı yazarken acayip gülme kırizi tuttu::))))Artık balları var.Anlaşmamız balları teslim edip geri dönecektim ille ısrar ettiler birde yemek yemeden gidersen ayıp olur .Kırıyımmı yani,ye gitsin.Allah keselerinin bereketini artınsın inşallah.

Meşur Konyalı lokantası.Geçen sene burada ekip olarak arkadaşlarla sabah çorbası içmiştik.Salih kardeşim şimdiden bir organize varmı diye sormaya başladı::))Yani bu ısrarlar aslında hiç iyi olmuyor.::))Neyse buranın bamya çorbası çok meşur,hayret kimisi bamyanın yemegini sevmez ama ben bayılırım.Şöyle küçük kuşbaşılıda oldumu sık limonu.He bamya çorbası ilk defa duyuyorum merak bir bamya çorbası istiyorum.Nefis bişi,bamyalar minicik,nohut kadar yok.Bamya yemegini çok sulandırlmışı ve kıymalısına çarba diyorlar.

Aslında yemeğimize doktorda davetliydi.O gelemeyince abi benim haklarımıda ye dedi.Sanki adamın garezi var bana.Yemekten bu tarafa üçüncü soda içişim hala şişlik var.
Nefis yaprak döner,harbiden öyle her bir parça ceviz yaprağı kadardı.
Tatlının adı sac arası,çok ince yufkaya doldurmuşlar antepfıstıgını.Üstünede kaymak,ne giti nee...
Bu kendime.
Bu doktora hak geçmesin::))Zavallı kemal abide şaşırdı kaldı,bunlar laz,birde öğleden sonra anlayın işte::))Onlar seyrediyor ben iki kişi yerine diye götürüyorum.Yemekten sonra bir kimyager arıcı varmış onunla tanışacaktık olmadı.Kendisi yokmuş,buda arılarına bakım yapan Bulgaristan göçmeni profosörmüş.Kendi öyle diyordu,bana bulgarlar profösör der dedi.Halil amcanın kovan sitili çok güzel,ruşetleride degişik tarzda kullanılabilir. Değişik amaçla yapılmış arıcılık malzemelri vardı.
Bu ruşet görünümlü kovanı bir iki gün içinde işlerim.Ayrı bir haber olsun,bu kadar yeter.
Bu arılık Başakşehirli Salih Başak'a ait.Sol baştan ikici kovan saf kafkasmıiş.Artvinden gelmiş,iyide çalışıyormuştu ama ?Kovanın başına gittik bunda arı varmı dedim var bir bak, iyiki arı açmayacaktık arılığa gidince anlaşma öyleydi.Sadece dıştan bakıp geri dönülecek::))Saf kafkas olunca merak işte açtılar kovanı kimse yok::))Yağmalanmış hatta,petekleride ağ kurdu olmaya başlamış.Şimdi bunlar arı yağmalanırken birde seyretmişlerdir ne güzel çalışıyor diye.Çünkü diyorki bir ara iyi toparladıydı::))Yani güzel çalışıyormuş,hatta inşallah oğul vermez diyede düşünmüşler::))Yav ne işlere kaldık.
Bu bakımlı artılık ise Kemal'in.Kirpi arıları bitirdikten sonra uyanıp kovanları yükseltmeyi daha yeni akıl etmişler.
Kemal bir kovanı açtı,sonra kaçıp maske giyip kapatmaya geldi::)
Sonra beni otogara bırakırlarken anapetekten yüz maskesi aldılar.Bende vardı arılar şu an iki yerde olunca birde ben aldım.Doktor maskesiz gezmeyin diyip duruyor gönlünü kırmayalım.Artık yatağa yatarkende maskeyle yatacam::))
Arıcıya ne yakışmazki.Doktorda manken arıyor.
Ve ayrılıyoruz,ballarla bir pozlarını alıyorum.Birazda filimler var,çok güldük bu gün.Siz arıcılık yapmaya devam edin hem arıcılık yapacan birde bal alacan o iş olmaz.Kemal dediki bizim arılar çiçekten bal almasını bilmiyor,kestaneyede hiç yanaşmıyor dedi.Seneye bal yapmasını bilen anaarılar verecem bekleyin az kaldı.
Hee ayrıca şeker hastası olan böyle arıcı arkadaşlarımızada tavsiye ettiğim bal ise kestane balıdır.Kemal kestane balı aldı::))








Yorum sizin,bence ikiside süper arıcı.
Arılar rahat dursa eğitim tamamda,durmuyorlar işte::))
Bu arıcı kardeşlrimizin hiç suçu yok.Suç bal yapmasını bilmeyen arılardaymış.Salih kardeşim geçen sene çok fire verdi,bahara 3 kovanla çıktı,şimdi 20 kovanı geçmiş.Bu kadar kovanların sayılarını yükseltmek gene hayra alamet degil.İkisinin toplam 45 kovanları var,bunlarda moda kovan başı bir kilo bal almakmış.

NOT:
“Arıcılık bilgi merkezi ve arıcılık bilgi paylaşım forumu” açılmıştır. Ülkemiz arıcılığına inşallah olumlu katkılar yaparız. 01/01/2010

http://www.aribakani.com/

2 yorum:

Zafer ANLAYIŞLI dedi ki...

ben dört kovandan 40 kg civarı bal aldım hemde ilgilenemkediğim halde. birde salih arkadaşların kovanın yağmalandığını anlamadıklarına şaşırdım benim ikinci senem kovana bir bakayım yağmalanıyormu anlıyorum dedimya bu sene bayağı tecrübe kaz andım. he birde benim karniyol şu ana kadar iyiymiş yani yağmalanma şu ana kadar gerçekleşmemiş babamın anlattıklarından anladığım kadıryla.:::)))

Unknown dedi ki...

sayın bakanım arı bakanı olmak kolay değil yani h.z ömer misali aç olanları doyurmalısın
birde iki kişi niyetine yiyon ama hocam çok alınacak bu işe ben durumunu hiç iyi görmüyom hocam normal kendin için yediklerine kızıyorda artık onun için yediklerine ne der artık bilemem